3 minuter valda delar ur Allgott & Villgott barnkabaré.

Barnkabaré,
Trafikföreställning
eller Snökabaré?

Kompisklubb,
Teckningsgalleri
butik och sångbok.

Allgott & Villgott arrangörsmaterial, logotyper, webbilder och texter
Bilder för tryck/annons, fria att använda av arrangör, högupplösta RGB, 300dpi:

* av5A4.pdf (6,5 MB, 20 cm x 28 cm.)

* allpadrramh.jpg (700 kB, 15 cm x 15 cm.)

* AVBilkiss.jpg (760 kB, 30 cm x 20 cm.)

avsv.jpg (18843 bytes)* avsv.jpg (480 kB, 15 cm x 15 cm.)

* avsno5.jpg (472 kB, 15 cm x 20 cm.)

* avsno2.jpg (277 kB, 12 cm x 14 cm.)

* avsno6.jpg (3,5 MB, 17 cm x 25 cm.)

* avsno7.jpg (2,2 MB, 20 cm x 16 cm.)

* paskscen.jpg (93 kB, 6 cm x 5 cm.)

* avaff4.jpg (196kB, 7,5 cm x 10 cm.)
*pask07.jpg (317kB, 10 x 20 cm)  * avtentgrill.jpg (119kB, 4,7 x 3 cm) Paris1.jpg (147658 bytes)* paris1.jpg (145 kB, 8 cm x 12 cm.)

Logotyper:
* avlog.gif (14kB)
avlog.ai (163kB)
avlog.eps (209kB)
avloga.gif (13kB)avloga.gif (14kB)
avloga.ai (165kB)
avloga.eps (250kB)
 

Webbild:
avaff4w1.gif Länka till www.eskil.se"banner".
Skall länkas till www.eskil.se
 

Allgott & Villgott barnkabaré

Inget är så underhållande som att uppleva barnens samspel med Allgott & Villgott. Scen-showen på ca 40 minuter består av sånglekar och clowneri i en fartfylld blandning. Stor rekvisita för stora scener.

Allgott och Villgott är två killar med vitt yvigt hår. Allgott har rosa kläder, spelar gitarr och sjunger. Villgott har gröna kläder, spelar dragspel och sjunger. De roar både barn och vuxna i sin barnkabaré. Scen-showen på ca 40 minuter består av sånglekar och clowneri i en fartfylld blandning. Trolleri, styltakrobatik, golfspel, hushållsgöromål -ja ingenting är främmande för dessa musikclowner.

Allgott & Villgott uppträder live för över 80´000 personer om året. Gröna Lund, Liseberg, Kiruna snöfestival och Kristianstaddagarna är exempel på spelplatser. De har medverkat i mer än hundra TV-program där TV2:s ”Oldsbergs Julstuga” är det stora genombrottet.

Allgott & Villgott spelas av: Reine Svensson som kommer från Kungälv och Håkan Eskilsson som kommer från Falkenberg men bor i Göteborg. De underhåller professionellt och med eget material. De har spelat in video, flera musikkassetter och CD.

Stjärnvägen som går ifrån Korsvägen i Göteborg har världsartisters namn utfrästa i brons med en stjärna runt om. Mitt bland dessa har Allgott & Villgott gjort och lagt i ett brunnslock av mässing med texten ”Allgott & Villgott” inuti en stor stjärna. Dessutom utropades alla 100´000:tals brunnslock runt om i Sverige till: A-lock = Allgott-lock, V-lock = Villgott-lock

Allgott & Villgott har turnébuss och reser med en komplett produktion. De behöver endast ström och en publik.

1000 Allgott & Villgott

Allgott & Villgott gjorde sin 1´000:de barnkabaré på Liseberg 1996, och markerade detta med ett brunnslock i mässing mitt i Göteborgs stjärnväg. Det var nio år efter att Allgott och Villgott föddes och efter att 38 par rosa och grönfärgade Fristad-kostymer, 23 stycken vita peruker och 40 par sandaler slitits ut.

Allgott & Villgott bestående av Reine Svensson från Kungälv och Håkan Eskilsson från Falkenberg, men bosatt på Hisingen. De älskar att uppträda och tycker att dessa första tusen barnkabaréerna gått som en dans och känns bara som en liten uppladdning för kommande tusentals barnkabaréer. Det fina gensvaret från publiken, som varit över 400´000 st under de nio åren, har gjort att det hela tiden varit roligt att uppträda.

Tretton stycken uppsättningar Allgott & Villgotts barnkabaré har det hunnit bli och inte mindre än 15´000 barn har slagit kullerbyttor och blivit mätta av Villgotts tumstock. Dessutom har åtminstone 4´000 flickor och pojkar sjungit på scen tillsammans med Allgott & Villgott. Till detta har det gått åt: sju kullerbyttebanor, åtta tumstockar, 19´000 medaljer, två dragspel och sex oktavgitarrer. Bland rekvisitan till de tretton uppsättningarna kan nämnas: vågar, hinkar, stolar, tvättmaskin, golfset, spis, ratt, toalettstol, metspö, bilsäte, två par långkalsonger, tratt, cyklar, tre par korta styltor, tre par långa styltor och mycket mer.

Allgott & Villgotts Firmabil "Margott II" pensionerades efter sex år. Den var ett grönt underverk på ett chromat barnvagnsunderrede. I den fanns trumma, cymbal, tuta, mikrofon med förstärkare och högtalare och allt möjligt annat. "Margott II" var med när Allgott & Villgott tillverkade över 15´000 ballongdjur till barnen. Firmabilen "Margot II" har nu bytts ut mot en 3,5 tons turnébuss.

Allgott & Villgott har arbetat under fyra artistchefer i Liseberg. Ett tjugotal ljudtekniker har hjälp till. De använde till en början rullbandspelare men numera finns alla musikbakgrunder digitalt inspelade på CD. 34 stycken gästartister har medverkat i Allgott & Villgotts barnkabaré. Bland dem är Torsten Andréasson och Carl-Einar Häckner. Även gästartister med djur såsom Clarrisons sjölejon har deltagit.

Allgott &Villgott har under dessa åtta åren även hunnit med att göra en video som heter "Allgott & Villgott Singalong", flera musikkassetter och två CD. Man har kunnat se dem runt om i landet på folkparker, torgfester och affärscentrum. Under jularna medverkar de i TV2:s "Oldsbergs Julstuga" och de har framfört sin "Alfabetsramsan" femtio gånger i TV4 och Leif "Loket":s "Ett tu tre".

Stjärnvägen som går från korsvägen i Göteborg har världsartisters namn utfrästa i brons med en stjärna runt om. Mitt bland dessa har Allgott & Villgott gjort och lagt i ett brunnslock av mässing med texten Allgott & Villgott inuti en stor stjärna. Dessutom har alla 100´000:tals brunnslock runt om i Sverige utropats på följande sätt; A-lock kallas Allgott-lock, V-lock kallas Villgott-lock.